З 2014 року Київ року в 5 разів збільшив число радіостанцій на адмінкордоні з Кримом – Костинський

Новини

З 2014 по 2018 роки кількість мовників на адміністративному кордоні з окупованим Кримом виросло в 5 разів – з трьох до п’ятнадцяти.

Про це повідомив член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський, передає Центр журналістських розслідувань.

«8 нових радіостанцій почнуть віщати на півдні Херсонщини в найближчі місяці, в тому числі 3 з них – на територію Криму. Починаючи з вересня-жовтня всі ці радіостанції почнуть своє мовлення в 6-ти населених пунктах поблизу адміністративному кордоні з Кримом. Хочу нагадати, що за станом на 2014 рік на півдні Херсонщини працювали всього 3 радіостанції – в Генічеську», – йдеться в повідомленні.

Раніше Костинський повідомляв, що три радіостанції (Армія FM, Радіо Хаят, Радіо НВ) почнуть віщати на північ Криму в FM-діапазоні.

Як повідомлялося. 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.

З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК« Атлант-СВ »г. Киев, 101,4 МГц), радіо« Крим.Реаліі »(ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).

В кінці липня 2017 року Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.