Нацполіція прекваліфікувала напад на Катерину Гандзюк за статтею «замах на вбивство»

Новини
Заступник начальника ГУ Нацполіції у Херсонської області Микола Вербицький Фото: investigator.org.ua

Нацполіція перекваліфікувала кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк, за статтею Кримінального кодексу «замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», зважаючи на інформацію про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих постраждалою. Це вже третя перекваліфікація справи.

Про це у середу, 1 серпня, повідомив на брифінгу в Херсоні заступник начальника Головного управління Нацполіції у Херсонської області Микола Вербицький, повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

«Повідомляємо про перекваліфікацію даного злочину за ст.15, п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, тобто замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю», – сказав Микола Вербицький.

Він також повідомив, що за попереднім висновком судово-медичної експертизи, отриманим вранці стало відомо, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою.

«З експертної установи надійшла інформація, що речовина – це концентрована сірчана кислота. Але остаточний висновок буде через два тижні», – розповів заступник начальника Главку Нацполіції.

За його словами, над розкриттям злочину працює спеціально створена міжвідомча слідчо-оперативна група, в яку увійшли працівники ГУ Нацполіції, главку СБУ та прокуратури області. Кримінальне провадження розслідує слідче управління Главку Нацполіції Херсонщини.

Наразі слідством розглядається кілька версій події, у тому числі і як злочин, скоєний у зв’язку з активною громадською позицією потерпілої та можливі конфліктні ситуації.

«На даний час допитати потерпілу нам ще не вдалося, але поліція готова спілкуватися з нею у будь-який зручний для неї час», – сказав Вербицький.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її «невідомою рідиною», у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком. Наразі її стан оцінюється, як стабільно тяжкий.

Правоохоронці спочатку кваліфікували злочин за ст.296 КК України (хуліганство). Згодом прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що злочин проти Катерини Гандзюк перекваліфіковано за ч.2 ст.121 КК України (умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого). Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Гандзюк.