В ЄС закликали до негайного звільнення Сенцова та інших українських в’язнів у Криму і РФ

Новини

У представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні закликали Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських в’язнів у Криму і Росії.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря ЄС із закордонних справ Майї Косьянчич, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радіо Свобода.

«Повідомляється, що стан здоров’я Сенцова різко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому відповідне лікування в інституціоналізованої медичному закладі відповідно до тимчасовим заходом Європейського суду з прав людини від 25 липня. ЄС очікує, що міжнародні стандарти в області прав людини на півострові будуть дотримані, і все незаконно затримані громадяни України в Росії і на Кримському півострові будуть звільнені невідкладно», – йдеться в повідомленні.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова 10 серпня закликала комісію з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу Росії найближчим часом розглянути клопотання матері українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Нагадаємо, з дозволу Олега Сенцова в мережі опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодовку з вимогою звільнити всіх українських в’язнів Кремля, знову погіршився, у нього стався третій криза.