Сестра Сенцова просить не поширювати будь-яку інформацію про його можливе звільнення

Новини
Наталя Каплан Фото: RFE/RL

Наталя Каплан, двоюрідна сестра незаконно засудженого в РФ українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, просить не поширювати будь-яку інформацію про його можливе звільнення, поки він не покине російську територію.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Будь ласка, не треба дзвонити мамі Олега до тих пір, поки інформація не підтверджена. Тим більше вночі, тим більше стороння людина. Навіть якщо ви дійсно дізналися, що Олега відпускають, не треба видавати ніякої інформації, поки він не покине Росію. Така передчасна інформація, навіть будучи правдою, може нашкодити ситуації», – зазначила Каплан.

Нагадаємо, в ніч на 12 серпня російська журналістка Вікторія Івлєва, посилаючись на свої джерела, повідомила, що нібито літак з Сенцовим вилетів зі столиці Якутії Салехард і можливо буде доставлений до Києва. Пізніше Івлєва написала, що швидше за все над нею посміялися і повідомили недостовірну інформацію.

Пізніше Управління Федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ спростувало інформацію про те, що Олег Сенцов залишив колонію в Лабитнангі.

Омбудсмен України Людмила Денисова вважає, що поширити неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова могли безпосередньо працівники колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі, де знаходиться український політв’язень.