Затриманий в Херсоні російський танкер «Механик Погодин» та вантаж коштують $7 млн – Бабін

Новини
Фото: MarineTraffic.com

Орієнтовна вартість затриманого українськими правоохоронцями у порту Херсона російського танкеру «Механик Погодин» та його вантажу разом складає близько 7 млн дол. США.

Про це розповів у коментарі Громадському радіо постійний представник президента України в АРК Борис Бабін, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Як мені сказали в СБУ, орієнтовна вартість судна і вантажу до 7 мільйонів умовних одиниць», — сказав Бабін.

Він зазначив, що танкер перевозив нафтопродукти для українського отримувача, однак не назвав компанію.

«Якщо відправник вантажу і власник в Росії, а отримувач вантажу в Україні, зрозуміло, що це комерційне питання. Це великі кошти, які люблять тишу. А зараз я привернув до цього питання увагу і ми з цього не зійдемо», - вказав Бабін.

Вын додав, що після того, як він повідомив журналістам про затримку російського судна, у РФ почалася «істерія».

За словами Бабіна, про захід російського судна в українські води повідомили правоохоронці.

«Ми та правоохоронці отримували повідомлення від громадськості про те, що до портів України та внутрішніх вод періодично заходять судна під прапором РФ та належать особам, що є у санкційних списках РНБО», — розповів Бабін.

Нагадаємо, 10 серпня постпред президента в АРК Борис Бабін повідомив, що в Херсонському морському торговому порту правоохоронці виявили та задокументували судно «Механик Погодин» (IMO 9598397) під російським прапором, яке належить російській компанії VEB-Leasing OJSC (Санкт-Петербург), пов’язаної з компанією «Внєшекономбанк РФ», яка знаходиться під санкціями США.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що 12 російських моряків танкера «Механик Погодин» вільні в пересуванні, їх ніхто не затримує, однак вони вважають за краще залишатися на борту судна. За її словами, 13 серпня суд буде вирішувати питання про арешт судна і його вантажу.