З початку ООС на Донбасі ВСУ повернули контроль над 15 кв км території – Наєв

Новини
Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв Фото: mil.gov.ua

З початку проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на Донбасі 30 квітня Збройні сили України взяли під контроль 15 кв км української території.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв в четвер, 16 серпня, на прес-конференції в Сєверодонецьку Луганської області, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«В ході стабілізаційних дій з початку проведення операції нам вдалося забезпечити і підтримувати повний контроль над лінією дотику, належний рівень безпеки і стабільності в усіх районах. Обладнання лінії забезпечення на Волноваському, Горлівському, Сєвєродонецькому і Світлодарську напрямках дозволило взяти під контроль близько 15 кв км української території. Це з урахуванням населених пунктів», – сказав Наєв.

Він уточнив, що під український прапор були повернуті населені пункти Південне (Донецька область) і Золоте-4 (Луганська область). «Там почалася нормалізація життя людей, повернення їх в українське правове поле і захист їх законних прав», – зазначив Наєв.

Командувач особливо підкреслив, що всі ці процеси відбувалися без порушення Мінських домовленостей.

Він нагадав, що українські військові дотримуються домовленостей про припинення вогню з 1 липня.

«Вони лише відповідають на провокації російських окупаційних військ, які відверто нехтують цими домовленостями», – вказав Наєв.

Як повідомлялось, 30 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко оголосив про зміну формату широкомасштабної антитерористичної операції і початок Операції об’єднаних сил на Донбасі. При цьому на території Донбасу почкав діяти особливий порядок, передбачений розпорядженням Командування Об’єднаного оперативного штабу, яке набрало чинності 30 квітня. Згідно з документом, цей порядок передбачає надання органам сектора безпеки і оборони, іншим державним органам України, спеціальних повноважень, необхідних для здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.