Прокуратура просить для Януковича 15 років ув’язнення у справі про держзраду

Новини
Фото: censor.net.ua

Прокурори Головної військової прокуратури просять Оболонський райсуд Києва призначити для екс-президента Віктора Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі у справі про державну зраду. У засіданні оголошено перерву до 13 вересня.

Про це заявив прокурор Максим Крим, виступаючи на дебатах у четвер, 16 серпня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Прошу шановний суд Януковича Віктора Федоровича визнати винним в скоєнні інкримінованих йому кримінальних проваджень і призначити йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі», – сказав М.Крим.

Виступ прокурора, як і його колеги Руслана Кравченко, супроводжувалося протестами з боку адвокатів Януковича, які категорично противилися проведенню дебатів і залученню до справи державного адвоката.

Суддя Владислав Дев’ятко оголосив, що продовження судових дебатів у справі про держзраду Януковича призначено на вересень.

У наступних засіданнях очікуються виступи адвокатів, оскільки прокурори вже виступили.

«Таким чином у справі оголошується перерва на 13 і 14 вересня на 10:00. Разом з цим, з огляду на те, що в судових дебатах з боку захисту виступатимуть 6 захисників, резервні дати – це також 17 і 18 вересня », – сказав суддя.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Януковича, якого звинувачують у державній зраді. Він обвинувачується в Україні в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (мова йде про пособника як одну з категорій співучасника злочину), ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч.1 ст.111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) КК України.