Порошенко вибачився за обіцянку закінчити АТО «в лічені години»

Новини
Президент України Петро порошекно Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вибачився перед українським народом за поспішне обіцянку в лічені години закінчити антитерористичну операцію на Донбасі, яку він дав в травні 2014 року.

Про це він сказав під час урочистого підняття державного прапора в Дніпрі, передає Центр журналістських розслідувань.

Глава держави нагадав, що перед президентськими виборами, 26 травня 2014 року, він заявив, що «антитерористична операція не може і не буде тривати два-три місяці, вона повинна і буде тривати години».

«Тепер вже не так важливо, в якому контексті були сказані ті слова. Чи не важлива і образність заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко. Шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не здійснилася», – зазначив він.

За словами Порошенка, для нього це «серйозний урок обережного та відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок».

«Шлях був і є тільки один: будувати велику і сильну армію, здатну тримати оборону проти набагато більш численних збройних сил Росії, причому не тільки в Донбасі, а по всьому велетенському периметру кордону з Росією», – підсумував він.

22 серпня на ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна» президент нагадав, хто почав війну на Донбасі, сказавши, що «ключ від світу знаходиться не в Києві, не у Вашингтоні і не в Брюсселі, він – в Кремлі».