Перший день «перемир’я» на Донбасі: бойовики 18 разів обстріляли позиції ЗСУ

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі бойовики проігнорували «шкільне перемир’я», оголошене з 29 серпня, здійснивши 18 обстрілів позицій Збройних сил України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу операції Об’єднаних сил (ООС).

«Російські окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 1 раз із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Противник вів прицільний вогонь із міномету калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

За інформацією штабу, російські окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Світлодарськ, Південне, Новгородське, Новомихайлівка, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Лебединське та Водяне.

На Горлівському напрямку в районі населеного пункту Новгородське противник застосував міномет.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил упродовж минулої доби не допущено.

Як повідомлялось, 22 серпня на останній зустрічі в Мінську Трьохстороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про чергове всеосяжне припинення вогню сторонами конфлікту з 00:01 середи, 29 серпня, приурочене до початку навчального року. «Шкільне перемир’я» стало 16-м з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.