Україна зберегла аналогове телебачення на адмінкордоні з Кримом

Новини
Фото: Shutterstock

Україна зберегла аналогове телебачення на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинский, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, також збережено аналогове мовлення програм «UA: Суспільне мовлення» і місцевих телеканалів, які ще не отримали цифрових ліцензій.

«Збереження аналога на кордоні з Росією, в зоні проведення Операції об’єднаних сил і на кордоні з Кримом повністю відповідає стратегії розвитку українського телерадіомовлення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України», – зазначив Костинский.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України нагадав, що 31 серпня на всій території України було припинено використання аналогової технології передачі телевізійного сигналу на користь цифрового, супутникового і кабельного телебачення.

У Луганській та Донецькій областях, на півдні Херсонської області – на адімнграніце з Кримом, на півночі Харківської, Чернігівської та Сумської областей – на кордоні з Росією -аналоговий телебачення збережено повністю.