У серпні 16 суден-порушників незаконно розвантажилися в кримських портах

Новини

У період з 1 по 31 серпня 16 суден порушили заборону на захід у закриті Україною порти окупованого Криму, причому 15 з них – під прапором РФ.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає Центр журналістських розслідувань.

«З 1 по 31 серпня в порти окупованого Криму зафіксовано заходу 16-ти танкерів і вантажних суден-порушників. 15 судів були під прапором Російської Федерації та 1 – під прапором Республіки Того. Загалом цими судами здійснено 46 заходів в порти Севастополя та Керчі», – йдеться в повідомленні міністерства.

Також на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, використовуваних для стоянки, зафіксовано вісім суден під прапорами Російської Федерації.

Як повідомлялося, в липні 2014 року Україна офіційно закрила порти Криму для міжнародного судноплавства. Крім того, в Кримінальний кодекс України внесена стаття 332-1 про порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України. Згідно з цим законодавчим актом, члени екіпажу судна, що прибувають на його борту в Крим, потрапляють під адміністративну та кримінальну відповідальність перед Україною за незаконний груповий перетин кордону та порушення порядку в’їзду на окуповану територію.

Прокуратура АРК станом на 1 лютого 2018 року внесла до спеціально створеного реєстру 665 суден-порушників, які незаконно заходили в порти окупованого Криму, закриті Україною для міжнародного судноплавства.