Суд в Херсоні заарештував до 27 вересня колишнього «віце-губернатора» Севастополя Кізіменка

Новини
Засідання Херсонського міського суду щодо обрання запобіжного заход Олегу Кизименко (сидить спиною), 12 вересня 2018 р Фото: телеканал «Скіфія»

Херсонський міський суд у середу, 12 вересня, заарештував до 27 вересня підозрюваного в державній зраді колишнього заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації Олега Кізіменка, який залишився працювати на посаді і після окупації Криму та Севастополя Росією.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик

«До колишнього заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 вересня», – сказала Тетяна Тихончик.

Як повідомляє прокуратура АРК, на підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів, Кізіменко повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Як повідомлялось, Олег Кізіменко був затриманий співробітниками ГУ СБУ в АРК і прокуратури АРК в Краматорську, де, ймовірно, жив і займався бізнесом після звільнення з органів «влади» окупованого Севастополя.

20 грудня 2012 року Олег Кізіменко був призначений на посаду заступника голови Севастопольської міської держадміністрації, яку очолював Володимир Яцуба. Після анексії Криму РФ в 2014 році Кізіменко залишився в окупаційній адміністрації.

За повідомленнями севастопольських ЗМІ, в травні 2015 року Кізіменко був затриманий за підозрою в «розкраданні бюджетних коштів при укладанні держконтрактів».

Попри активну колабораціоністську діяльність Олега Кізіменка в анексованому Севастополі, його сімейний бізнес на вільній території України не тільки не був припинений, а й бурхливо розвивався, особливо з 2015 року. Про це свідчать дані держзакупівель, в яких ТОВ «Хозхімсервіс» стало одним із фаворитів державних будівельних тендерів у Донецькій області.

Відео: телеканал «Скіфія»