У Криму знайшовся активіст Бєлялов, зниклий після обшуку його будинку окупантами

Новини
Осман Бєлялов Фото: krymsos.com

В окупованому Криму вийшов на зв’язок кримськотатарський активіст Осман Бєлялов, який пропав після обшуку його будинку в Бахчисараї вранці 13 вересня російськими силовиками. Подробиць зникнення Белялова немає, проте його життю нічого не загрожує.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Стало відомо, що Осман Бєлялов вийшов на зв’язок і на даний момент його життю нічого не загрожує. Обставини з’ясовуються», – йдеться в повідомленні.

За інформацією від кримського адвоката Айдера Азаматова, обшук проводився в рамках розслідування справи активіста Марлена Мустафаєва, підозрюваного за ч.1 ст.282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

«Осман Бєлялов у справі Марлена Мустафаєва буде проходити в статусі свідка», – відзначають в «Кримській солідарності».

Як повідомлялось, 13 вересня в Криму в Бахчисараї російські силовики провели обшук в будинку кримськотатарського активіста Османа Бєлялова, брата Мемета Бєлялова, заарештованого в 2017 році після так званого Бахчисарайському «справі Хізб ут-Тахрір». Після обшуку силовики відвезли в міськвідділ поліції батька активіста. При цьому про місцезнаходження самого Османа Бєлялова нічого не відомо.

Рідні Османа Бєлялова звернулись у відділок поліції із заявою про його зникнення, оскільки не могли встановити його місцезнаходження.

Нагадаємо, 4 вересня в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя окупанти провели обшук в будинку кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, після чого його відвезли у відділення поліції в Сімферополі.

Мустафаєва звинуватили в порушенні ст.20.3 КоАП РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з використанням мережі Інтернет) за пости в соціальній мережі. «Київський райсуд» Сімферополя виніс рішення про адміністративний арешт Мустафаєва на 12 діб до 16 вересня.