Морпіхи і авіація відпрацювали взаємодію при відбитті висадки десанту на узбережжя Азова

Новини
Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти

Підрозділи морської піхоти ВМСУ і авіації Сухопутних військ ЗС України провели спільні навчання з відбиття висадки ворожого десанту на забирай Азовського моря.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби 36 окремої бригади морської піхоти.

«За легендою навчань підрозділи Морської піхоти та авіації Сухопутних військ знищували умовного противника, що намагався висадитись на узбережжя Азовського моря. Морські піхотинці із залученням артилерії та авіації, наміри умовного противника щодо висадки морського десанту противника на морському узбережжі в зазначеному районі – вдалось відбити, противник відмовився від висадки», – йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook 36 окрема бригада морської піхоти

Як вказується, основу навчань склала авіаційна компонента, задопомогою якої було забезпечено доставку і висадку десанту, прикриття підрозділів морської піхоти з повітря, знищення умовного противника на морі.

«З поставленими завданнями підрозділи впорались в повній мірі. Тренування щодо відбиття дій противника на узбережжі Азовського і Чорного морів – продовжуватимесь і надалі», – зазначив командувач Морської піхоти ВМСУ генерал-майор Юрій Содоль.

Як повідомлялось, у кінці срепня Командування ВМС ЗС України разом з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами провели спільне командно-штабне навчання «Шторм – 2018», під час якого відпрацьовувалсиь дії з оборони Чорноморського узбережжя по відбиттю збройної агресії з морського напрямку.