Контррозвідка СБУ вивела з окупованого Донбасу ще одного «міністра ДНР»

Новини
Колишній «міністр агропромислової політики і продовольства ДНР» Алію Камара Фото: Facebook

Контррозвідка СБУ провела спецоперацію, в ході якої вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього так званого «міністра агропромислової політики і продовольства ДНР» Алію Камара.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру спецслужби.

«Правоохоронці встановили, що у вересні 2014 року чоловік приєднався до лав незаконних збройних формувань. Спочатку у складі так званого «Індустріального оплоту Донбасу» він займався постачанням в ОРДО добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, закупівлею зерна та кінцевої продукції сільського господарства», – розповіли в СБУ.

Згодом, очоливши за пропозицією так званого «глави ДНР» Олександра Захарченка «міністерство агропромислової політики і продовольства» терористів, зловмисник під кураторством російських спецслужб забезпечував формування штату та функціонування фейкового відомства. Серед іншого він також «санкціонував» прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого «російського гуманітарного конвою».

«Через конфлікт із Захарченком на підгрунті перерозподілу награбованого «міністр» був звинувачений у зловживанні службовим становищем, розкраданні коштів в особливо великих розмірах і на деякий час був ув’язнений своїми ж поплічниками», – зазначили в спецслужбі.

Опинившись на підконтрольній Україні території, чоловік у межах відкритого кримінального провадження за ст.258-3 Кримінального кодексу України співпрацює зі слідством та надає покази щодо діяльності терористичної організації, фактів безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, розкрадання державного майна, руйнування інфраструктури і народногосподарського комплексу регіону та інших злочинів російсько-терористичних військ проти основ національної та громадської безпеки.

За інформацією видання Українська правда, мова йде про Алію Камара, який протримався на посаді «міністра агропромислової політики і продовольства ДНР» 3 тижні, а потім майже 4 роки провів у в’язниці терористів за звинуваченням у змові й розкраданнях.

Нагадаємо, у серпні 2018 року контррозвідника СБУ переправила з окупованого Донецька колишнього «міністра культури ДНР» Юрія Лекстутеса, який був завербований українською спецслужбою і попросив про евакуацію з окупованої території.