США оголосили про введення санкції проти ще 12 компаній РФ

Новини
Фото: Коллаж © Ridus.ru

Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій відносно 12 компаній з РФ, дії яких суперечать національним інтересам Сполучених Штатів Америки. Обмежувальні заходи набудуть чинності 26 вересня.

Документ опублікований на сайті Федерального реєстру США, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, під обмежувальні заходи США потрапили Науково-дослідний інститут «Вектор», науково-виробниче підприємство (НВП) «Гамма», компанія «Сайрус Системс» і група компаній «Інфотекс», які сприяли зловмисної діяльності РФ в кіберпросторі.

Також під дію американських санкцій потрапили Науково-виробниче підприємство підводних технологій «Океанос» і компанія «Дайвтехносервіс» за надання підтримки Військово-Морському флоту РФ і поставки обладнання російським військовим.

Компанії «Аерокомпозіт», Обнінське науково-виробниче підприємство «Технологія», конструкторське бюро «Авиадвигатель», науково-виробнича корпорація «Системи прецизійного приладобудування» (АТ «НПК «СПП») і Воронезький НДІ «Вега» внесені до санкційного списку США за підтримку діяльності російських компаній військової аерокосмічної галузі.

Також, в список санкцій США включена група компаній Nilco Group, що має офіси в Москві, Мінську та Тегерані, за її участь в наданні матеріальної підтримки ракетній програми Ірану.

Для російських компаній, які потрапили до списку санкцій, закривають легальний доступ до товарів і технологій США. Правила також забороняють реекспорт та передачу всередині Росії таких товарів, тобто дотримуватися обмеження зобов’язані будь-які компанії незалежно від національності і країни відправлення товару, якщо у продукту американське походження.

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.

11 червня Мінфін США ввів санкції проти трьох росіян, трьох російських компаній і двох пов’язаних з ними структур, які базуються за кордоном РФ через кібератаки відповідно до закону CAATSA.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

На початку серпня група сенаторів Конгресу США, як від республіканців, так і від демократів, запропонувала законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії за спроби втручання у американські вибори, а також за дії в Сирії та Україні.

21 серпня США ввели санкції проти двох росіян, однієї російської і однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердеятельності.

12 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ, який дозволяє введення санкцій проти країн та інших суб’єктів, які намагаються втручатися в американські вибори.