Порошенко продає завод «Кузня на Рибальському»

Новини
Фото: novynarnia.com

Фонд «Прайм Ессетс Кепітал», який управляє активами президента України Петра Порошенка, знайшов покупця для ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» в Києві, що належить гаранту.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію, яка опублікована на сайті підприємства.

«Приватне акціонерне товариство «Завод «Кузня на Рибальському» змінить власника. ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал» досяг принципової угоди про продаж акцій підприємства вітчизняному покупцеві», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент учасники угоди очікують дозвіл Антимонопольного комітету України. У разі надання такого дозволу угоду буде підписано.

Угоду супроводжує аудиторська компанія Ernst & Young.

Про продаж заводу «Кузня на Рибальському» повідомив на своїй сторінці в Facebook і прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Фонд «Прайм ессетс кепітал», який управляє активами Петра Порошенка, повідомив, що досяг принципової угоди про продаж заводу «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцеві. У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть і реалізують», – написав Цеголко.

Також він нагадав, що в січні 2016 року Порошенко передав свій найбільший актив, компанію «Рошен», в довірчу власність міжнародної компанії Rothschild.

«У квітні минулого року менеджмент «Рошен» закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво. А в Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Ніяких «аграрних або крохмальних бізнесів в РФ», про які безпідставно і брехливо стверджують опоненти, у Петра Порошенка немає», – підкреслив Цеголко.

Як повідомило видання Українська правда, раніше кілька десятків народних депутатів в зажадали від президента Петра Порошенка публічної відповіді з низки питань, зокрема про можливе зловживання владою і наявності у глави держави бізнесу в Росії.

Зокрема Порошенко попросили спростувати або підтвердити наявність не задекларованого майна, виведеного в офшори, не задекларованого зернового і крохмального бізнесу в РФ. Також від глави держави зажадали відповіді, чи зловживав він владою при проведенні тендерів на поставках до української армії, і при замовленні ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний» ВМСУ підприємству «Завод «Кузня на Рибальському».

Фонду «Прайм Ессетс Капітал» належить 82,5% акцій ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Ще 11,5% акцій підприємства належить ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «ВІК» соратника Порошенко, народного депутата Ігоря Кононенко.

Як повідомлялося 9 травня 2016 року міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив розширену інтерактивну базу даних з інформацією про майже 320 тисячі офшорних компаній, що міститься в «Панамських документах», які «витекли» з юридичної компанії Mossack Fonseca. Журналісти опублікували дані про офшорні компанії. У списках фігурує ім’я президента Петра Порошенка.