На Донбасі окупанти обстріляли з артилерії та мінометів житловий сектор Водяного

Новини

На Донбасі увечері 1 жовтня російсько-окупаційні війська обстріляли з артилерії та мінометів житловий сектор населеного пункту Водяне у Донецької області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу операції Об’єднаних сил (ООС).

«Вчора надвечір російські окупанти цинічно, порушуючи будь-які правила ведення війни та норми загальнолюдської моралі, здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов’ї з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82-го та 120-го калібру, витративши загалом 31 артилерійський снаряд та 16 мін. Обстріл вівся не по позиціях Збройних Сил України, а по житловому сектору населеного пункту», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в штабі, наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюються представниками української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) спільно з СММ ОБСЄ.

Загалом минулої доби окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військ,в тому числі – 4 рази із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шість поранено.