В авіакатастрофі СУ-27УБ загинув начальник авіації повітряного командування «Схід»

Новини
Винищувач Су-27УБ Повітряних Сил ЗС України (б/н 70), який зазнав катастрофи Фото: Facebook 831 бригада тактичної авіації

В результаті авіакатастрофи винищувача СУ-27УБ у Вінницькій області загинули заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України Іван Петренко та військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США. Літак належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗС України, передає Центр журналістських розслідувань.

«Катастрофа винищувача Су-27УБ у Вінницькій області сталася під час виконання навчально-бойового польоту. Внаслідок авіаційної катастрофи загинуло двоє пілотів – екіпаж літака… Командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України. Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах. Другим членом екіпажу був військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США», – йдеться у повідомленні.

Заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗС України Іван Петренко Фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

Також у Командуванні наголосили, що екіпаж літака до останньої секунди свого життя робив все можливе для того, щоб літак не впав на населений пункт і не постраждали мирні мешканці.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області та брав участь у міжнаціональних навчаннях «Clear Sky 2018» («Чисте небо 2018»).

Як вказали у Командуванні, авіаційна техніка, що залучається до навчання, відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури. Спільним керівництвом навчання «Чисте небо – 2018» прийнято рішення про продовження виконання польотних завдань.

Як повідомлялось, 16 жовтня у Вінницькій області в ході багатонаціональних навчань «Clear Sky 2018» («Чисте небо 2018») розбився винищувач Су-27УБ Повітряних Сил ЗС України. Загинули два пілоти, один з них – віськовослужбовець Повітряних Сил США. Військова прокуратура проводить досудове розслідування.