Число жертв теракту в Керчі досягло 18, його влаштував студент, який застрелився

Новини
Фото: kerch.fm

В результаті теракту в Керченській політехнічному коледжі окупованого Криму загинули 18 осіб, постраждали – понад 40. Його влаштував 18-річний студент навчального закладу, який застрелився. На півострові оголошено триденний траур.

Про це повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Перебуваю на місці в Керчі. Трагедія колосальна. За останніми даними, загиблих 18 чоловік, поранених – понад 40 », – написав Аксьонов.

Він також повідомив, що вибух влаштував студент 4-го курсу коледжу, який застрелився.

«Ймовірний вбивця застрелився, це студент 4 курсу, який навчався в тому ж коледжі. Його тіло виявлено в бібліотеці на другому поверсі », – зазначив Аксьонов.

Він додав, що причини і обставини трагедії встановлюються слідчими органами.

«У міру необхідності наслідок буде давати інформацію. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб допомогти постраждалим, працюємо з родичами загиблих », – зазначив Аксьонов.

Він також повідомив, що в зв’язку з трагедією в Криму з 18 жовтня буде оголошено триденний траур.

Фото: kerch.fm

У свою чергу прес-служба Слідчого комітету РФ повідомляє, що теракт влаштував студент коледжу Владислав Росляков.

«Оперативно було встановлено особу молодої людини, яка прийшла в коледж безпосередньо перед подією, яка, виходячи з відеозапису, тримала в руках рушницю. Ним виявився студент 4 курсу коледжу 18-річний Владислав Росляков. Його тіло з вогнепальним пораненням виявлено в одному з приміщень коледжу», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, виходячи з картини злочину, слідство попередньо вважає, що ця молода людина розстріляла людей, які перебували в коледжі, а потім наклала на себе руки. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ, перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух. Причиною трагедії став підрив невстановленого вибухового пристрою. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт). Її передано для подальшого розслідування до центрального апарату СК РФ.