Нове управління морської охорони ДПСУ охоронятиме морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя

Новини
Корабель Морської охорони ДПСУ «Поділля» Фото: dpsu.gov.ua

У Державній прикордонній службі України до кінця року для захисту від вторгнення з моря буде створене нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя.

Про це заявив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал у Краматорську, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію відомства.

За його словами, в умовах російської агресії для прикриття території України від вторгнення з моря прикордонники нарощують морську компоненту.

«До кінця року буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя, корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами», – сказав Цигикал.

Як зазначається, у ДПСУ за кращими світовими стандартами створено підрозділи оперативного реагування «ДОЗОР», у тому числі й для проведення спеціальних дій на воді.

Також створена система бойових резервів з потужним озброєнням та бронетехнікою, які спроможні у найкоротші терміни прикрити загрозливі напрямки. А для посилення авіаційної складової у найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольоти французької компанії «Airbus».

Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомлялось, Державна прикордонна служба України направить близько 270 морських спецназівців на службу в підрозділи, що дислокуються в районах Азовського і Чорного морів.