ДПСУ посилила охорону Азовського моря відремонтованим кораблем «Донбас»

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Корабель Морської охорони «Донбас» Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України повернувся в стрій для охорони державного кордону в акваторії Азовського моря після проведення планового ремонту.

Відновленням корабля займався Азовський судноремонтний завод, який переміг у тендері на проведення ремонту, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Держприкордонслужби.

«Розуміючи напруженість обстановки в Азовському морі, необхідність найшвидшого повернення «Донбасу» на службу, фахівці заводу в стислі терміни провели роботи з модернізації окремих систем та механізмів двигунів корабля, очищення та фарбування корпусу, обслуговування паливних, баластних цистерн тощо. Упродовж ремонтних робіт екіпаж корабля пліч-о-пліч завзято працював разом із робітниками суднобудівного заводу, забезпечував живучість корабля», – розповіли у відомстві.

Фото: dpsu.gov.ua

Після завершення докових робіт та спуску корабля на воду були проведені його ходові випробування.

Фото: dpsu.gov.ua

«Результатами роботи механізмів на ходах комісія залишилась задоволена. Командир корабля Морської охорони «Донбас» подякував персоналу Азовського судноремонтному заводу за якісну роботу, злагоджені дії, підтримку морських прикордонників та дотримання графіку робіт», – зазначили у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялось, у Держприкордонслужбі України до кінця року для захисту від вторгнення з моря буде створене нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя.