Чубаров закликав співвітчизників у Криму підтримувати політв’язнів та їх сім’ї

Новини
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Фото: investigator.org.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров закликав співвітчизників в окупованому Криму надавати допомогу політв’язням та їх сім’ям, а також приходити на судові засідання для їх підтримки.

Про це Чубаров написав на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Кожен із співвітчизників, які проживають в Криму, повинен надати допомогу політв’язням та їх сім’ям. У ситуації, коли десятки кримських татар незаконно арештовані російськими окупантами і є політичними в’язнями, кинувши виклик Кремлю, кожен із співвітчизників, які проживають у тимчасово окупованому Криму, може надати особливу допомогу героям і їхнім сім’ям», – зазначив глава Меджлісу.

«Приходьте на судові засідання, на яких злочинці-російські окупанти судять відданих своєму народові, своїй землі і своїй державі громадян, намагаються зламати люблячих свої сім’ї і поважаючих своїх сусідів співвітчизників. Наші брати в тюрмах російських окупантів залишаються незломленими, тому що вірять у Всевишнього Аллаха і впевнені в кожному з нас, що залишаються на свободі», – додав він.

Чубаров також опублікував графік судових засідань по кримським політв’язням на поточний тиждень.

Зокрема, 23 жовтня о 14:00 у «Верховному суді Криму» відбудеться розгляд апеляційної скарги на постанову «судді Київського районного суду» Сімферополя від 11.09.2018 р. щодо продовження запобіжного заходу фігуранту «справи Веджіє Кашка» Бекіру Дегерменджі.

23 жовтня в 14:00 у «Верховному суді Криму» відбудеться розгляд апеляційної скарги на продовження арешту фігуранту «справи Веджіє Кашка» Казіму Аметову.

24 жовтня о 14:00 у «Верховному суді Криму» відбудеться розгляд апеляційної скарги адвоката на постанову «Київського районного суду» Сімферополя від 08.08.2018 року про продовження запобіжного заходу фігурантам справи бахчисарайської групи «Хізб ут-Тахрір» Сейрану Салієву, Серверу Мустафаєву, Тимуру Ібрагімову.

Як повідомлялось, 27 серпня 2018 року Європейський суд з прав людини зареєстрував нову міждержавну заяву України проти Росії про порушення прав українських політв’язнів Кремля, які утримуються в РФ і окупованому Криму.