У Криму «суд» залишив під арештом фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

«Верховний суд» окупованого Криму у понеділок, 29 жовтня, відхилив апеляційні скарги на продовження арешту фігурантам Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» Марлену Асанову і Мемету Бєлялову.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Судове засідання закінчилося. Суд залишив рішення першої інстанції без змін », – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, засідання «суду» проходило в закритому режимі.

25 жовтня «Верховний суд Криму» не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів на продовження запобіжного заходу фігуранту Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Серверу Мустафаєву, а 26 жовтня відхилив скарги на продовження арешту Тимуру Ібрагімову і Сейрану Салієву.

Як повідомлялось, 11 жовтня 2017 року в Бахчисараї співробітники ФСБ провели обшуки в будинках кримських татар. В результаті було затримано шістьох кримчан: Сервер Зекірьяєв, Сейран Салієв, Марлен Асанов, Тимур Ібрагімов, Мемет Бєлялов і Ернест Аметов. Прес-служба ФСБ заявила про те, що в Криму нібито «припинили діяльність осередку послідовників «Хізб ут-Тахрір» і назвала обшуки в Бахчисараї слідчими діями.

5 грудня 2017 року «Київський районний суд» Сімферополя продовжив до 9 березня 2018 року термін утримання під вартою трьом фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Ернесту Аметову, Марлену Асанову, Серверу Зекірьяєву. 7 грудня 2017 року «Київський районний суд» Сімферополя продовжив до 9 березня 2018 року термін арешту Тимуру Ібрагімову, Сейрану Салієву і Мемету Бєлялову.

8 жовтня «Верховний суд Криму» продовжив арешт до 9 грудня фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Тимура Ібрагімова, Марлена (Сулейман) Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекірьяева і Ернеса Аметова.