Затриманий в Маріуполі балкер з вантажем сталі з «ЛНР» належить німецькій компанії

Новини
Балкер COMET в порту Маріуполь: Фото: Facebook Юрій Луценко

Затриманий в порту Маріуполя балкер COMET (IMO: 9146106) під прапором Ліберії з трьома тисячами тонн продукції Алчевського металургійного комбінату, який знаходиться на окупованій частині Луганської області, заарештованої українським судом, належить німецькій компанії з Гамбурга.

Про це повідомляє Моніторингова група «Майдану закордонних справ», «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» і порталу BlackSeaNews, передає Центр журналістських розслідувань.

«У порту Маріуполя заарештували понад три тисячі тонн вантажу на одному із судів, які зайшли в порт на дозавантаження. З’ясувалося, що це – продукції Алчевського металургійного комбінату, який був «націоналізований» сепаратистами «ЛНР» … Балкер COMET 21 жовтня 2018 року зайшов в Темрюк, прийняв в Темрюк (порт РФ на Азовському морі) вантаж металу з окупованої території Донбасу, а потім пішов на дозавантаження до Маріуполя, куди прибув 28 жовтня. І там, мабуть, під час перевірки документів на вантаж, його і затримали», – йдеться в повідомленні.

За інформацією порталу, побудований в 1997 році балкер COMET належить компанії зареєстрованої в Гамбурзі Німеччина:
Registered owner NADIR SHIPPING CO LTD Care of Johann M K Blumenthal GmbH & Co KG, Palmaille 118-120, 22767 Hamburg, Germany.
Ship manager / Commercial manager Registered owner NADIR SHIPPING CO LTD Care of Johann M K Blumenthal GmbH & Co KG, Palmaille 118-120, 22767 Hamburg, Germany.

Фото: MarieTraffic.com

1 листопада Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що в порту Маріуполя заарештовано понад 3000 тонн продукції Алчевського меткомбінату, який знаходиться на непідконтрольній українському уряду території Луганської області.

«У порту Маріуполя заарештовано понад 3000 тонн продукції захопленого окупантами Алчевського меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгію. Причетні особи будуть притягуватися до відповідальності за статтею КК за фінансування тероризму», – написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

У листопаді 2018 року Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» заявила про втрату контролю над ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», ВАТ «Алчевський коксохімічний завод» та ВАТ «Екоенергія».

Раніше агентство Інтерфакс-Україна повідомило, що «Алчевський меткомбінат» зі схвалення «влади» ОРДЛО переходить під управління компанії «Внешторгсервіс» бізнесмена Сергія Курченко, який ховається в РФ.