У Києві проходить конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу (відео)

Новини
Фото: Facebook Emine Dzheppar

У Києві в понеділок, 12 листопада, проходить конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу VI скликання, на якій обговорюються питання про нинішню ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування кримських татар в умовах тимчасової окупації півострова Росією.

За інформацією заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, на конференції очікуються виступи лідерів кримськотатарського народу, представників органів державної влади, посольств, міжнародних організацій та інших гостей і учасників заходу, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«О 12:00 розпочнеться робоча частина Конференції, де обговорюватимуться питання, у тому числі, про ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією, а також про виконання Постанови 2-ої позачергової сесії Курултаю VI скликання «Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території – в Криму»», – повідомив Умеров на своїй сторінці Facebook.

Як повідомлялося, 1 листопада голова Меджлісу Рефат Чубаров підписав розпорядження про скликання конференції делегатів Курултаю кримськотатарського народу VI скликання.

Нагадаємо, у лютому 2018 року на засіданні Меджлісу кримськотатарського народу було ухвалене рішення про необхідність скликання конференції VI Курултаю – вищого представницького органу кримських татар, оскільки через окупацію Криму поки немає можливості провести чергову сесію Курултаю.

Курултай кримськотатарського народу – національні збори, вищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу. Вибори нинішніх делегатів Курултаю пройшли в липні 2013 року. Термін повноважень нинішнього складу Курултаю – п’ять років, закінчується в 2018 році. Курултай формує Меджліс кримськотатарського народу – вищий повноважний представницький-виконавчий орган кримськотатарського народу в період між сесіями Курултаю.