До Одеси для продовження випробувань прибули два десантно-штурмових катера «Кентавр»

Новини
Десантно-штурмові катери проекту 58503 «Кентавр» в ОдесіФото: Facebook ВМС ЗС України

До Одеси у понеділок, 19 листопада, для продовження випробувань прибули два новозбудовані для ВМС України десантно-штурмові катери проекту 58503 «Кентавр».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру Командування ВМС ЗС України.

Як зазначається, наразі завершилися заводські випробування нових бойових одиниць на Київському суднобудівному заводі ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», де їх було побудовано на замовлення Міністерства оборони для Військово-Морських Сил ЗС України.

«Десантно-штурмові катери здійснили успішний перехід під власними двигунами з Києва до Одеси, наступний етап – завершення встановлення обладнання, ходові випробування у морі та перехід до стадії державних випробувань», – повідомив начальник управління кораблебудування Командування ВМСУ, капітан 1 рангу Василь Радчук.

Він додав, що під час будівництва катери пройшли модернізацію, у тому числі встановлення деяких нових систем, які зараз проходитимуть перевірку на функціональність як окремо, так і в складі корабля.

У Командуванні вказали, що десантно-штурмовий катер проекту «Кентавр» має ряд відмінностей від аналогічних у даному класі катерів, зокрема швидкість близько 40 вузлів (74 км/год), бронювання, можливість перевезення морського десанту та його висадку через носову апарель, а також наявність реактивної системи залпового вогню і бойових модулів.

Як повідомлялось, 14 вересня 2018 року на київському суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» урочисто спустили на воду перший вітчизняний десантно-штурмової катер проекту 58503 («Кентавр»). 20 версня у Києві спустили на воду другий десантно-штурмовий катер («Кентавр»).