У Криму завершили незаконне будівництво першої черги аеродрому «Бельбек»

Новини
Російські винищувачі на аеродромі «Бельбек», 4 червня 2016 р Фото: Владимир Смирнов / GettyImages.com

В окупованому Криму завершили будівництво першої черги військового аеродрому «Бельбек», першу посадку на нову смугу здійснив літак російської військово-транспортної авіації Ан-148.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нова злітна смуга дозволить приймати всі типи повітряних суден, військового і цивільного призначення, включаючи важкі транспортні літаки. На аеродромному комплексі побудовано п’ять руліжних доріжок і сім місць для стоянок літаків класів Іл-96 і А319. Аеродром розташований в 400 метрах від узбережжя Чорного моря », – цитують видання Міноборони Росії.

Раніше Міноборони РФ незаконно вилучило в Севастополі 27 гектарів землі під аеродром «Бельбек».

Аеропорт «Бельбек», розташований на північному заході Севастополя, обслуговує літаки Повітряно-космічних сил Росії. Планується, що після модернізації він буде приймати і цивільні рейси.

«Бельбек» є аеродромом спільного базування на якому з 1990-х років була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року «Аеропорт «Бельбек» отримав статус міжнародного.

Після анексії Криму Росією в 2014 році, аеродром «Бельбек» обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. При цьому на його базі були розташовані два авіаційних полку ВПС РФ.