Російські окупанти посилять контроль за міграцією кримчан з українськими паспортами

Новини

В окупованому Криму мають намір посилити контроль за «неконтрольованої міграцією кримчан з українськими паспортами».

Про це заявив так званий «заступник голови Ради міністрів» Криму Ігор Михайличенко, передає Центр журанлістскіх розслідувань.

За його словами, необхідно збільшити кількість відеокамер на пунктах пропуску адмінкордоні між Кримом і Херсонською областю.

«Питання посилення контролю за неконтрольованої міграцією кримчан з використанням українських паспортів буде вирішуватися на федеральному рівні», – сказав Михайличенко.

За його словами, «безконтрольне використання українських паспортів може привести до проникнення на територію Росії кримінальних елементів, а також вихідців з країн з підвищеною терористичної активністю».

Як повідомило «прикордонного управління ФСБ в Криму» в цьому році адмінграніцу з окупованих півостровом в пунктах пропуску перетнуло понад 2,5 мільйона осіб, з них 250 тисяч зареєстровані на території Криму.

Нагадаємо, як повідомив Олександр Сєдов, аналітик Кримської правозахисної групи в програмі Валентини Самар «Питання національної безпеки» (телепроект Центру журналістських розслідувань, ефір Чорноморська ТРК), окупаційні «суди» депортують проживають в включеному Криму громадян України через відсутність паспорта Російської Федерації. Найчастіше жертвами таких судових рішень стають кримчани без сімейних зв’язків на півострові.