У Криму знову виставлять на аукціон 18 автозаправок Коломойського

Новини
АЗС компанії «Укрнафта» в Криму Фото: bloknot.ru

В окупованому Криму знову виставлять на аукціон 18 автозаправок, які до «націоналізації» 2014 року належали українському бізнесменові Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє «Распорядительная дирекція майна республіки Крим», передає Центр журналістських розслідувань.

Заправки розташовані в різних регіонах півострова. Мінімальна вартість АЗС – 2,99 млн рублів селищі Октябрське Красногвардійського району. Максимальна – майже 25 млн рублів на Сімферопольському шосе в феодосійському селі Ближнє.

Прийом заявок на торги проводиться до 19 грудня. Сам аукціон в електронному вигляді відбудеться 21 грудня о 14.00. Час подачі заявок і проведення торгів однакові для всіх 18 лотів.

3 вересня 2014 року «Госсовет Крыма» ухвалила рішення «націоналізувати» майно «Приватбанку» та інших компаній групи «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського, яке знаходиться на території півострова. В цілому перелік майна включає 89 об’єктів. Зокрема, був «націоналізований» санаторій «Форос», який відносять до активів Коломойського.

3 лютого 2015 року в Криму пройшов аукціон, в ході якого «Форос» купила Федерація незалежних профспілок Республіки Татарстан за 1,429 млр. руб.

«Влада» Криму заявила, що планує виставити на конкурс мережу автозаправних станцій компанії «Укрнафта», які контролював Коломойський. АЗС після «націоналізації» були передані в управління Феодосійського нафтотерміналу, як одному з підрозділів компанії «Чорноморнафтогаз», також «націоналізованої» після окупації півострова, і почали роботу під брендом ГОСТ.

У липні 2015 року «Приватбанк» ініціював позов до РФ в міжнародний арбітраж в Гаазі з вимогою відшкодувати збиток від втрати активів в Криму. Коломойський вважає, що компанії, які втратили своє майно в Криму після анексії, можуть пред’явити позови до Росії на загальну суму в $ 2 млрд.

У лютому 2016 року стало відомо, що 5 компаній Ігоря Коломойського: «Укрінтерінвест» (Дніпропетровськ), ПАТ «ДніпроАзот» (Дніпродзержинськ), «Лугзор» (Київ), «Лібсет» (Київ) і «Аберон ЛТД» (Дніпропетровськ) подали в Гаазький арбітраж позов з вимогою від Росії компенсації за захоплені активи в окупованому Криму.

Як писав Центр журналістських розслідувань, 3 лютого 2015 року в Криму пройшов аукціон, в ході якого санаторій «Форос» купила Федерація незалежних профспілок Республіки Татарстан за 1 мільярд 429 мільйонів рублів.