У Криму відбудеться «суд» у справі адвоката Еміля Курбедінова

Новини

В окупованому Криму 7 грудня відбудеться «суд» у справі адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в «екстремізмі». Його підозрюють в порушенні статті 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).

«7 грудня 2018 року в 9:30 відбудеться судове засідання у «справі Еміля Курбедінова». Справу розглядає Київський районний суд. Адреса: м. Сімферополь, вул. Воровського 16», – повідомляє об’єднання «Кримська солідарність».

Нагадаємо, про затримання адвоката Еміля Курбедінова в окупованому Криму 6 грудня повідомив його колега Едем Семедляев.

Курбедінова затримали в Криму 6 грудня співробітники російського Центру з протидії екстремізму, його підозрюють в порушенні статті 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).

Курбедінов заявив, що його переслідують через те, що він захищає командира малого броньованого катера «Нікополь», колишнього курсанта Академії ВМС ім. Нахімова в Севастополі Богдана небилиці, і «з цим пов’язує своє переслідування».

Одним зі свідків у справі Курбедінова проходить співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь в затриманні і тортурах татарського активіста Рената Параламова.