У Сімферополі невідомий намагався проникнути в офіс адвокатів-правозахисників

Новини
Розбите вікно в офісі кримських адвокатів у Сімферополі Фото: Facebook Антон Наумлюк

В окупованому Криму в Сімферополі невідомий намагався проникнути в офіс, де працюють кримські адвокати Еміль Курбедінов, Едем Семедляев і інші, які займаються правозахисною діяльністю.

Інцидент стався ввечері в неділю, 9 листопада, повідомив на своїй сторінці в Facebook кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, передає Центр журналістських розслідувань.

«В офіс кримських адвокатів спробував проникнути невідомий. Людина в куртці, кепці, з сумкою розбила залізною трубою вікно в офісі адвокатів Еміля Курбедінова, Едем Семедляев і інших, спробувала відкрити вікно і проникнути всередину. Інцидент стався вчора о 17:00», – написав Намлюк.

«Ми розцінюємо це, як чергову спробу тиску на правозахисників і незалежних адвокатів в Криму, дії одного порядку з судовим переслідуванням адвоката Еміля Курбедінова. На нас намагаються тиснути, щоб ми не займалися своєю діяльністю, використовуючи правові методи, а вчорашній інцидент показав, що проти нас готові використовувати і неправові методи тиску», – зазначив юрист Назім Шеіхмамбетов, коментуючи подію.

Адвокати звернулися в поліцію.

Наумлюк також опублікував відео з камер зовнішнього спостереження спроби проникнення в адвокатський офіс.

Нагадаємо, 6 грудня в Сімферополі співробітники російського Центру з протидії екстремізму затримали адвоката Еміля Курбедінова за підозрою в порушенні статті 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост у соціальній мережі 5-річної давності.

Курбедінов заявив, що його переслідують через те, що він захищає командира малого броньованого катера «Нікополь», колишнього курсанта Академії ВМС ім. Нахімова в Севастополі Богдана небилиці, і «з цим пов’язує своє переслідування».

7 грудня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Еміля Курбедінова на 5 діб.