Затриманому на в’їзді до Криму активісту Едему Бекірову в четвер оберуть запобіжний захід

Новини
Едем Бекиров Фото: © Akim Seitablaev

Затриманому ФСБ на в’їзді до окупованого Криму кримськотатарському активісту, жителю Новоолексіївки Херсонської області Едему Бекірову у четвер, 13 грудня, оберуть запобіжний захід.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Обрання запобіжного заходу Едему Бекірову о 16:00 в Київському суді Сімферополя. Адвокат Іслям Веліляєв», – написав Джелялов.

За інформацією члена Меджлісу Гаяни Юксель, окупанти обвинувачують Бекырова нібито в придбанні та перевезенні зброї.

«Едем ага обвинувачують по ст.222 ч.2 («Незаконное приобретение, передача, сбыт, хранение, перевозка или ношение оружия, его основных частей, боеприпасов») (КК РФ – ред.). Маразматічні дії, які спрямовані на дискредитацію кримських татар та національного руху. Як людина с таким станом здоров`я може використовувати зброю. Найжахливіше те, що зараз у нього немає догляду, медічної допомоги», – написала Юксель в Facebook.

Дочка затриманого активіста Елеонора Бекірова повідомила, що її батько – інвалід 1-групи, знаходиться у важкому стані без медичної допомоги.

«Тато у важкому стані! Йому не дають воду і їжу! Медичну допомогу йому не надають», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялось, 12 грудня на адмінкордоні з окупованим Кримом на російському КПП співробітники ФСБ затримали кримськотатарського активіста, жителя Новоолексіївки Херсонської області Едема Бекірова, який їхав на півострів провідати свою 78-річну матір. Його відвезли до Сімферополя в «кримське управління ФСБ», де пред’явили обвинувачення. У січні 2018 року Бекіров переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Він носить знімний протез на правій нозі (нижче коліна).