Суд визнав фіктивною фірму, що перерахувала мільйон гривень Опоблоку – Bihus.Info

Новини
Фото: bihus.info

Деснянський райсуд Києва визнав винною у фіктивному підприємництві продавчиню з Обухова, компанія якої нібито перерахувала мільйон гривень партії «Опозиційний блок». Відтак, походження коштів у звіті партії залишається невідомим.

Про це повідомляє видання Bihus.info, передає Центр журналістських розслідувань.

Деснянський райсуд засудив фігурантку розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» Любов Поліщук до 3-х років умовно за ст.205 ККУ (фіктивне підприємництво).

Йдеться про фірму ТОВ «ПОЛІ-БУД-СЕРВІС», директоркою та засновницею якої є Поліщук. Цю фірму виявили журналісти у звіті Опоблоку як таку, що віддала партії мільйон гривень.

Журналісти поспілкувались в Обухові з матір’ю Поліщук. Вона розповіла, що її дочка працює в одному із обухівських магазинів, продала свої паспортні дані невідомим і вони зареєстрували кілька фірм, та жодних внесків на діяльність політичної партії «Опозиційний блок» вона не здійснювала.

Після цього юристи проекту «Тисни» (Bihus.Info) звернулись до Державної фіскальної служби, яка направила висновок до прокуратури Києва, звідки його було доправлено до суду.

Любов Поліщук визнала свою провину і за угодою з прокурором отримала 3 роки умовно, з одним роком випробувального терміну.

Як пише видання,визнання фірми з партійного звіту фіктивною, на думку юристів, має стати передумовою для відкриття іншого провадження – щодо ймовірної легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.