Обмеження в’їзду в Україну для чоловіків-громадян РФ років залишаються чинними – МВС

Новини
Фото: mvs.gov.ua

Незважаючи на скасування дії воєнного стану, РНБО продовжила дію обмежувальних заходів щодо в’їзду до України чоловіків – громадян Росії віком від 16 до 60 років.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію МВС.

«Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, усі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби. В тому числі, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби щодо в’їзду до України чоловіків-громадян Росії», – сказав Яровий.

Він зазначив, що з початку введення воєнного стану було не допущено в’їзд на територію України 1616 громадян РФ, в тому числі в областях, де введено воєнний стан – 866. Водночас російська сторона повернула на українську територію 351 громадянина України.

Нагадаємо, 26 грудня президент Петро Порошенко оголосив про припинення дії воєнного стану, який протягом місяця діяв в десяти областях України.

Воєнний стан був введений у зв’язку із черговим актом збройної агресії з боку РФ, що відбувся 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки проти кораблів ВМС ЗС України, що мав важкі наслідки, іншими агресивними діями Російської Федерації в Азовському та Чорному морях, наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Росії, на тлі окупації РФ Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганської областей.