Прикордоннуправління ФСБ заявило про завершення будівництва паркану на адмінкордоні з Кримом

Новини
Фото: РИА Новости Крым. Александр Полегенько

Прикордоннуправління ФСБ заявило про введення в експлуатацію 60-ти кілометрового металевого паркану на адмінкордоні з окупованих Кримом, будівництво якого було профінансовано з бюджету РФ.

Про це повідомила прес-служба «прикордонного управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополю», передає Центр журналістських розслідувань.

«Завершилося планове будівництво кордону інженерно-технічних споруд і настройка складної системи сигналізаційних датчиків в районі Перекопського перешийка. Планування і розробка документації почалися в 2015 році. Закінчення будівництва і налагодження апаратури – в грудні 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кордон інженерних споруд складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 км і розміщених на ньому кількох сотнях датчиків різних типів дії, розташованих як прихованим, так і відкритим способом, а також оснащених системами телевізійного спостереження, в тому числі тепловізійною апаратурою.

«Доцільність застосування і використання зазначених комплексів охорони на кримському ділянці державного кордону зумовлена низкою загроз, таких, як спроби прориву ДРГ суміжної держави на територію Криму, спроби організації злочинними елементами каналів переміщення через кордон зброї, боєприпасів, а також товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, ПММ, контрабанди наркотичних засобів, сильнодіючих і психотропних речовин, порушення державного кордону і її режиму з боку українських громадян з господарсько-побутовими цілями», – заявили в прикордонуправлінні ФСБ.

Фото: РИА Новости Крым. Александр Полегенько

Нагадаємо, в липні 2017 року окупаційна «влада» заявила про намір створити захисні споруди уздовж адміністративного кордону з материковою Україною для посилення охорони прилеглої території півострова.

В кінці вересня 2017 року Центр повідомляв, що на адмінкордоні з окупованим Кримом «прикордонне управління ФСБ по Республіці Крим» збирається встановити 50-ти кілометровий металевий паркан з колючим дротом нагорі. Відповідне оголошення про закупівлю російським прикордонниками повнопрофільного загородження було розміщене на сайті Єдиної інформаційної системи в сфері закупівель РФ. У ньому пвідомлялось, що на поставку і монтаж 49,5 км повнопрофільного металевого паркану з федерального бюджету Росії виділено 212,9 млн. руб.

В грудны 2017 року стало выдомо, що «прикордонне управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополю» уклало контракт з ТОВ «Виробничо-монтажний центр« Старт-7 »з Пензенської області РФ на створення 50-кілометрового загородження на адміністративному кордоні з материковою частиною України.