Російських військових в Криму зараз більше, ніж за часів СРСР – Єльченко

Новини

Кількість військ, які Росія розмістила в окупованому Криму, перевищує навіть рівень радянської військової присутності на півострові за часів СРСР. Вона також порушує узгоджені обмеження для південного флангу РФ.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нині весь півострів перетворився на величезну військову базу. Мені здається, російських військових сил там зараз навіть більше, ніж за радянських часів. Йдеться і про новітні ракетні комплекси, і про все інше», – заявив він.

Єльченко пояснив, що це порушує узгоджені обмеження російської військової присутності в регіоні.

«Кількість військової техніки в Криму і навколо нині перевищує всі допустимі ліміти, в тому числі угод, що обмежують військову присутність Росії на південному фланзі», – зазначив дипломат.

Про надмірну мілітаризацію Криму та азово-чорноморського регіону вже давно говорять не тільки в Україні, а й на заході.

Раніше на Генасамблеї ООН була прийнята українська резолюція по Криму і мілітаризації Азовсько-Чорноморського регіону. Міжнародне співтовариство засудило окупацію Росією півострова, посилення військової присутності і агресію в Керченській протоці проти українських кораблів.

У Міністерстві оборони України повідомили про те, що в кінці грудня 2018 року Російська Федерація продовжує нарощувати свої сили поблизу українського кордону. Біля кордону залишається 53 тисячі військових РФ.