Десантний корабель-док США прибув до румунського порту Констанца

Новини
Десантний корабль-док США USS FortMcHenry Фото: Twitter U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Десантний корабель-док американських Військово-Морських Сил USS FortMcHenry (LSD 43) з морськими піхотинцями США на борту прибув до румунського порту Констанца. Це перший корабель США, який зайшов в Чорне море після атаки військових РФ на кораблі ВМСУ біля окупованого Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Центр журналістських розслідувань.

«Очікується, що USS Fort McHenry перебуватиме в Констанці до 10 січня, після чого проведе спільні морські маневри з румунським фрегатом у територіальних і міжнародних водах», – йдеться в повідомленні.

Швартування десантного корабля-дока USS FortMcHenry в порту Констанци Фото: c6f.navy.mil

«Моряки і морські піхотинці Fort McHenry мають прекрасну можливість познайомитися з історичним містом. Ми стоїмо разом з нашими румунськими союзниками і партнерами, щоб підтримувати безпечний, надійний і процвітаючий регіон. Міцні відносини є основою миру і процвітання», – цитує командира USS Fort McHenry Стіва Шмідта прес-служба 6-го флоту США.

За інформацією румунських ЗМІ, за перебуванням USS Fort McHenry в Чорному морі постійно спостерігають військові кораблі РФ.

Десантний корабель-док USS Fort McHenry входить до складу ударної амфібійно-десантної групи ВМС США, інші кораблі якої в даний час знаходяться в Східному Середземномор’ї, в тому числі флагман групи авіаносний універсальний десантний корабель USS Kearsarge (LHD 3) і десантний транспорт-док USS Arlington (LPD 24).

Як повідомлялось, 6 січня у Чорне море був спрямований десантний корабель-док американських Військово-Морських Сил USS FortMcHenry (LSD 43). На його борту знаходиться частина сил 22-ї морської експедиційної групи (MEU) морської піхоти США.

USS FortMcHenry може розмістити на своєму борту до 500 морських піхотинців. Для їх висадки на борту передбачено розміщення десантних кораблів на повітряній подушці LCACs (до 5 одиниць) або десантних катерів LCM-6s (до 21 одиниць). Також на борту корабля розміщена майданчик для посадки і зльоту повітряних суден типу вертоліт або конвертоплан.