Україна і Польща планують спільно розробити нову систему ППО

Новини
Фото: defence-blog.com

Польська оборонна компанія WB Electronics і український держконцерн «Укроборонпром» планують спільно розробити нову ракетну систему протиповітряної оборони (ППО) середньої дальності на базі української авіаційної ракети Р-27 класу «повітря-повітря».

Про це повідомляє видання Defence Blog, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією представника польської компанії Романа Муша, в основі проекту системи використовують українські керовані авіаційні ракети середньої дальності Р-27 класу «повітря-повітря». За його словами, більшість необхідних елементів вже створено, включаючи двигун і самонавідні головки (активна, пасивна і тепловізійна). Також готове і паливо.

Для того щоб розгорнути виробництво таких систем ППО в Польщі необхідно три роки.

Нову установку протиповітряної оборони будуть використовувати для захисту важливих будівель і об’єктів, а також сухопутних військ від всіх типів літаків, вертольотів, крилатих ракет, керованої зброї, ракет класу «повітря-земля», протикорабельних ракет і великокаліберних ракет.

Дальність дії нової системи ППО складе до 30 км для ракети з інфрачервоним наведенням, 25 км для ракети з радіолокаційним наведенням і близько 110 км для пасивної радіолокації версії.

Система буде оснащена установкою вертикального пуску. Її можуть встановити на польській вантажівці Jelcz 662D, маса корисного навантаження якої сягає 11 000 кг.