Нацполіція в АРК відкрила провадження через обшуки окупантів у кримських татар

Новини
Фото: Антон Наумлюк

Головне управління Національної поліції в АРК та Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактом чергових незаконних обшуків, проведених11 січня в окупованому Криму російськими силовиками у домівках кримських татар.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби відомства.

«Слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м. Севастополі відкрито чергове кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла кримських татар. У новому 2019 році продовжують тривати незаконні обшуки приватного житла та переслідування кримських татар. Так, сьогодні зранку російські силовики на тимчасово окупованій території АР Крим провели незаконні обшуки в смт. Роздольне в будинках трьох кримських татар: Ернеста Алієва, Османа Османова та Сервера Барієва», – повідомили у Главку Нацполіції.

Як зазначили у відомстві, за даними фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину ч.2. ст.162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України, за яке передбачено позбавлення волі до п’яти років.

Як повідомлялось, 11 січня в Криму в селищі Роздольне російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар Сервера Барієва, Ернеста Емірасанова і Османа Османова. У постанові «суду» на обшук вказувалося, що там нібито збираються члени організації Хізб ут-Тахрір, забороненої на території РФ.