При пожежі на двох танкерах в Чорному морі 10 людей загинули, 10 – пропали безвісти

Новини
Пожар на танкерах-газовозах в Черном море (находятся вдали за судном на переднем плане) Фото: kerch.fm

В результаті пожежі на танкерах-газовозах CANDY і MAESTRO в Чорному морі в районі Керченської протоки 10 людей вважаються загиблими, 10 – зниклими безвісти, 12 – врятовані. Вогонь поки загасити не вдається.

Про це агентству Інтерфакс повідомили в прес-службі Росморречфлота, передає Центр журналістських розслідувань.

«На даний момент дані по загиблим, постраждалим та зниклим безвысти не змінилися. Як і раніше числяться зниклими 10 осіб, 12 моряків врятовані, 10 загинули», – сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що загасити пожежу на борту двох танкерів поки не вдається.

«Спроба почати гасити пожежу на борту двох суден виявилася безуспішною. У ніч на вівторок рятувальний буксир відійшов на безпечну дистанцію. Горіння продовжується», – сказав співробітник прес-служби.

Він зазначив, що в районі лиха тривають активні пошуки зниклих безвісти.

Як повідомлялося, 21 січня в Чорному морі в районі Керченської протоки на танкері-газовозі MAESTRO (прапор Танзанії, екіпаж 15 чоловік, громадяни Туреччини та Індії) стався вибух під час перевалки газу на другий танкер-газовоз CANDY (прапор Танзанії, екіпаж 17 чоловік, громадяни Туреччини та Індії). Обидва судна загорілися. Моряки змушені були рятуватися, стрибаючи в воду. Загинули щонайменше 10 людей.

Згорілі у Чорному морі неподалік Керченської протоки танкери-газовози CANDY (IMO: 9005479) та MAESTRO (IMO: 8810700) раніше заходили до закритих Україною портів окупованого Криму та займались незаконним перевезенням газу з Керчі до Сірії і Ливану. Вони належать турецькій компанії MILENYUM DENIZCILIK GEMI, яка перебуває у «сірійському санкційному списку США».