У кримського главку Національної поліції новий керівник і місце дислокації

Новини
В.о. начальника ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі полковник Андрій Бондаренко Фото: investigator.org.ua

Головне управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з січня 2019 року переведено з Одеси  до прикордонної з окупованим Кримом Херсонської області.

Про це тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ НП в АР Крим та Севастополі полковник Андрій Бондаренко розповів в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

Однією з причин передислокації Головного управління поліції Криму з Одеси до Херсона є необхідність контролю ситуації на трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом, повідомив Андрій  Бондаренко.

«Основні функції поліції Криму – це охорона правопорядку на КПВВ, реагування на заяви і повідомлення громадян, які перетинають лінію розмежування, виявлення осіб, які скоїли кримінальне правопорушення, та знаходяться в розшуку», – сказав керівник кримського главку Національної поліції.

Фото: investigator.org.ua

Кримський главк Нацполіції розміщено в будівлі Управління НП у Херсонській області. 

До переведення в ГУ НП в АР Крим та Севастополі  Андрій Бондаренко очолював Кальміуське відділення поліції Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області.

Попередній начальник Кримського главку НП Анатолій Бахчиванжи звільнився з посади через незгоду із рішенням про передислокацію ГУ НПУ до Херсона. 

Повне інтерв’ю в.о. начальника ГУ Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі Андрія Бондаренка Центру журналістських розслідувань дивіться о 19:00 у програмі «Питання національної безпеки» в ефірі ТРК «Чорноморська».

Раніше Віталій Набухотний, юрист Регіонального центру прав людини критикував рішення про переведення Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з Одеси до Херсону як таке, що призведе до втрати комунікації цієї структури з міжнародним співтовариством у процесі розслідування воєнних злочинів у Криму.

14 травня 2018  року у складі національної поліції в АРК з’явилося відокремлене відділення патрульної поліції АР Криму та Севастополя, що дислокується в трьох прикордонних районах Херсонщини – Каланчацькому, Чаплинському, Генічеському, – та на трьох КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.