СБУ закрило справу проти глави САП Холодницького про розголошення таємниці слідства

Новини
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький Фото: slovoidilo.ua

Головне слідче управління Служби безпеки України закрило кримінальне провадження проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Українську правду».

Згідно з документом, слідство не виявило порушень Холодницьким, передбачених статтею 27 ч.4 (види співучасників), стаття 384 частина 2 (завідомо неправдиве показання), стаття 387 частина 1 (Розголошення даних досудового слідства або дізнання).

Розслідування «у зв’язку з відсутністю події кримінального правопорушення» та «відсутність у діянні складу кримінального правопорушення» закрили під новий рік – 29 грудня 2018 року.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті глави САП Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет Холодницького прослуховувало НАБУ за згодою ГПУ.

30 березня ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарну скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків. Генпрокурор Юрій Луценко в скарзі просить звільнити Холодницького з посади заступника генпрокурора – керівника САП.

Ситник заявив, що ризик збереження Холодницька на посаді «перевищує всі інші». Він звинувативглаву САП в «зливі інформації», тиску на посадових осіб та суд, а також підбурюванні свідка до дачі неправдивих свідчень.

У свою чергу Холодницький заявив, що не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед КДКП.

30 березня в НАБУ заявили, що детективи бюро продовжують співпрацю з САП, незважаючи на звинувачення Холодницька в дисциплінарні проступки.