Розміщення РФ ракет у Криму загрожує Східній Європі – Міноборони України

Новини
Система ПВО С-300ВМ «Антей-2500» Фото: Vitaly V. Kuzmin

РФ нарощує наступальні угруповання військ біля кордону України і розміщує ракетні комплекси в включеному Криму, що загрожує країнам Східної Європи.

Як повідомили в Міноборони України, таку думку висловив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час візиту до Німеччини під час зустрічі з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії федерального Міністерства закордонних справ Німеччини Міхаелем Зільберт і парламентським державним секретарем Бундесверу Томасом Зільбергорн, передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, Петренко поінформував німецьку сторону про ситуацію, пов’язану з політикою безпеки навколо України, стані оборонної реформи, головні здобутки та основні пріоритети співробітництва з ФРН, НАТО і ЄС на найближчу перспективу.

«Глава української делегації докладно відповів на питання німецької делегації, зокрема, стосувалися ситуації на Донбасі і в Азово-Чорноморському регіоні, яка характеризується нарощуванням наступальних угруповань поблизу державного кордону України і мілітаризацією Кримського півострова, в тому числі з розміщенням ракетних комплексів, що є загрозою для східноєвропейських країн», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Петренко проінформував про акт агресії Росії в Керченській протоці і введення Україною у відповідь воєнного стану в окремих місцевостях, основні результати дії цього правового режиму.

У квітні на Київському безпековому форумі cекретарь Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що РФ розмістила в Криму більше 30 тисяч військових і ракети С-400.