Цьому мосту буде «кришка»: командувач ВМС України прогнозує руйнування Керченського мосту

Новини
Будівництво Керченського мосту Фото: most.life

Керченський міст можуть зруйнувати підводні течії і рух льоду з Азовського моря до Керченської протоки.

Про це заявив в інтерв’ю телеканалу Радіо Свобода «Настоящее Время» командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, також критичними для Керченського моста можуть стати землетруси, які періодично відбуваються в цьому регіоні.

«Я сім років там прослужив, знаю що таке Азов, і що таке Чорне море. Це дві спільні судини, течія із Азова дуже серйозна. Вони зараз перекрили і зробили дифузор під мостом, йде підмив опор. Землетруси в Керчі – щороку, по 4-5 балів. Це все впливає на палі», – сказав Воронченко.

Він також зазначив, що при низьких температурах Азовське море замерзає, і пізніше лід переміщується в Керченську протоку.

«За сім років так було два рази, коли тороси йшли. Вони так міст цей зіб’ють. Потік льоду, тороси, і все це йде в цей дифузор. Уявляєте, що буде? За розвідданими, у них була нестиковка мосту, коли почали стикувати опори – або осіли, або неправильні були розрахунки… Цьому мосту буде «кришка», – зазначив командувач Військово-морських сил України.

Раніше волонтери InformNapalm повідомили, що рух по Керченській мосту під загрозою: сповзає грунт автодороги.

Як повідомлялося, на автопідходах до Керченського мосту обрушилися штучно створені насипу. Обвалення почалися як з боку Керчі, так і з боку Тамані.