Українські санкції не торкнулися компаній, що перевозили окупаційні війська до Криму

Новини
Пором «Анненков» Фото: anrusstrans.ru

Компанії, причетні до перевезення російських військ та техніки до Криму під час окупації у лютому-березні 2014 року, відсутні у санкційному списку РНБО України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань у статті «Поромник оккупації». 

Перевезення окупаційних військ та військової техніки з Росії до Криму здійснювалося залізничними поромами  «Петровск» і «Анненков», а також автомобільно-пасажирським поромом «Николай Аксёненко», що належать судоходній компанії ТОВ «Аншип», на переправі «Крим-Кавказ», якою керує ТОВ «ТИС-Крым». Обидві компанії входять до групи компаній АТ «АнРуссТранс», що належить російському бізнесмену, колишньому заступнику міністра шляхів сполучення РФ Олександру Анненкову.

Олександр Анненков також є власником АТ «Севастопольский морський банк» – перереєстрованого в окупованому Севастополі за російським законодавством українського банка «Морський». АТ «Севастопольский морський банк» внесений до санкційного списку РНБО України. Олександр Анненков як власник підсанкційного активу також внесений до санкційного списку РНБО.

В той же час компанії АТ «АнРуссТранс», ТОВ «ТИС-Крым» та ТОВ «Аншип» у санкційному списку РНБО відсутні.

У  липні 2018 року у Керчі під час вивантаження вагонів у порту «Крим» стався надлом корпусу залізничного порому  «Анненков». 

У серпні 2018 року проведене Центром журналістських розслідувань порівняння санкційних списків OFAC міністерства фінансів США та РНБО України виявило нестачу в останньому великої кількості російських компаній та державних діячів і бізнесменів РФ, причетних до окупації Криму.