Україна і США проведуть навчання біля Криму «Сі Бриз-2019»

Новини

Українсько-американські військові навчання «Сі Бриз-2019» в нинішньому році пройдуть у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

За даними Міністерства оборони України, навчання будуть проходити в північно-західній частині Чорного моря по виконанню завдань за стандартами НАТО, передає Центр журналістських розслідувань.

«Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами будуть виконувати завдання за стандартами НАТО всюди, де це тільки можливо – на море, суші, повітрі та під водою», – йдеться в повідомленні.

Точна дата старту навчань поки не оприлюднена, 11 лютого відбудеться головна конференція з планування навчань.

  • Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» проводяться щорічно з 1997 року відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.
  • У липні 2018 року в Одеській, Миколаївській областях України і північно-західній частині Чорного моря завершилися українсько-американські багатонаціональні навчання «Сі Бриз–2018», в яких брали участь військовослужбовці і техніка 19 країн.