Документ Мосійчука проти Супрун створили на комп’ютері депутата з ахметівської частини «Оппоблока» – ЦПК

Новини

Пояснювальна записка до проекту спрямованого проти в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун постанови, зареєстрованого «радикалом» Ігорем Мосійчук, була підготовлена ​​на комп’ютері депутата від «Опозиційного блоку».

Про це свідчать властивості документа, опублікованого на сайті Верховної Ради, повідомляє «Центр протидій корупції», передає Центр журналістських розслідувань.

Проект постанови був зареєстрований 8 лютого. Його автор пропонує визнати дії Супрун такими, які «завдають шкоди інтересам українського народу і держави».

Пакет Microsoft Office, за допомогою якого створювався документ, зареєстрований на Олександра Долженкова. У фракції «Оппоблока» є депутат з таким ім’ям.

«Олександр Долженков – народний депутат від Опозиційного блоку, який, за даними журналістів, підконтрольний олігархові Ринату Ахметову, і є його довіреною особою. Більш того, з олігархом Ахметовим пов’язують і» Радикальну партію «Олега Ляшка», – відзначили в ЦПК.

Мосійчук, в свою чергу, стверджує, що документ готувала на його комп’ютері помічниця депутата Тетяна Близнюк, а з Долженковим він «навіть не вітається». Близнюк підтвердила, що працювала з документом на комп’ютері Мосійчука. Саме він вказаний у властивостях файлу автором правок, внесених у документ після створення його іншим користувачем – Долженковим.

Олександр Долженков, фото: Чорний список України

Відзначимо, що в лютому минулого року виконавчий комітет «Радикальної партії Олега Ляшка» очолив Юрій Зінченко – колишній гендиректор Маріупольського комбінату імені Ілліча, який є частиною компанії «Метінвест» і холдингу Ріната Ахметова «СКМ», пише Zn.Ua.

Нагадаємо:

  • Окружний адмінсуд Києва у вівторок, 5 лютого, тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України через те, що вона понад місяць є виконуючою обов’язки, а також крім українського має громадянство США. Таку ухвалу суд виніс для забезпечення адміністративного позову народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії).
  • Кабінет Міністрів України висловив занепокоєння рішенням суду про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я і заявив про намір оскаржити його в установленому порядку.
  • Кабінет міністрів призначив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я 27 липня 2016 року.