Після рішення суду Супрун повернулася в МОЗ: працює з документами

Новини
Уляна Супрун Фото: Facebook

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун, яку раніше суд тимчасово відсторонив, у четвер, 14 лютого, почала активну роботу в міністерстві. Супрун приступила до виконання своїх обов’язків через кілька годин після рішення Окружного адміністративного суду за клопотанням Кабміну щодо скасування тимчасової заборони виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Про це Супрун повідомила на своїй офіційній сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.  

“Активно працюємо з важливими документами, які накопичились, і продовжуємо трансформацію системи охорони здоров’я з головною ціллю – тривалішого здоровішого та щасливішого життя українців!”, – зазначила очільниця відомства.

Раніше на офіційній сторінці МОЗ в Facebook з`явилася інформація про можливість підписувати накази про розвезення в регіони ліків.

“Станом на сьогодні робота МОЗ України розблокована і є можливість підписувати накази про розвезення в регіони ліків для хворих на рак, гепатити, туберкульоз, а також вакцин проти кору. Так само найближчим часом зможуть поїхати на лікування у закордонні клініки 44 українці, які наразі не можуть отримати необхідну медичну допомогу в Україні”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Окружний адмінсуд Києва у вівторок, 5 лютого, тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України через те, що вона понад місяць є виконуючою обов’язки, а також крім українського має громадянство США. Таку ухвалу суд виніс для забезпечення адміністративного позову народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії).
  • Кабінет Міністрів України висловив занепокоєння рішенням суду про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я і заявив про намір оскаржити його в установленому порядку.
  • Кабінет міністрів призначив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я 27 липня 2016 року.