У Криму пройшов набір найманців в ряди ПВК «Вагнера» для відправки в Судан – СБУ

Новини
Фото: ssu.gov.ua

В окупованому Криму пройшов набір найманців в ряди приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера», яких потім направили в Судан.

Про це заявив керівник апарату СБУ Ігор Гуськов в ефірі телеканалу «Прямий», передає Центр журналістських розслідувань.

«Що стосується участі громадян України в так званій структурі ПВК «Вагнер», так дійсно ми маємо непоодинокі випадки, коли наші колишні громадяни брали участь. Більш того, сьогодні ми можемо говорити про те, що в окупованому Криму пройшов набір до лав ПВК «Вагнер», які спрямувались до Судану. Частину прізвищ ми вже оприлюднили, і найближчим часом спільно з журналістами також оприлюднимо іншу частину прізвищ», – сказав Гуськов.

Нагадаємо:

  • 28 січня 2019 року СБУ повідомила про підтвердження зв’язків найманців ПВК «Вагнера» і Головного управління (раніше ГРУ – ред.) Генштабу Збройних Сил РФ, а також опублікувала імена 149 осіб, які брали участь в придушенні демократичних протестів в Судані в 2019 році. За інформацією СБУ, військове командування РФ кожні 2 місяці проводить ротацію особового складу найманців як в Сирії, так і в Африці, а Судан фактично використовується як перевалочна база для поставок зброї та особового складу в країни Африки.